Лише зараз після липневих обстрілів у «Львівській політехніці» встановлюватимуть вікна в гуртожитки

2104 0
До найбільш постраждалих гуртожитків Львівської політехніки – № 4 та № 10 завтра привезуть нові вікна.
Фото: Львівська політехніка

Фото: Львівська політехніка

Унаслідок ракетного удару по Львову 6 липня були пошкоджені приміщення гуртожитків «Львівської політехніки». Загалом постраждало 11 будівель, у яких досі не почали ремонт. Лише цієї п’ятниці, 13 жовтня, в гуртожитки завезуть і встановлюватимуть перші 100 вікон у житлових приміщеннях. Про це повідомили у пресслужбі Національного університету «Львівська політехніка».

Найбільше постраждали гуртожитки №4 і №10, саме в них першими встановлять вікна. Загалом внаслідок вибуху пошкоджено 1079 вікон та 363 пари дверей. Сума збитків за вибиті вікна становить близько 12 мільйонів гривень. Відновлення дверей, ремонт та все інше коштує ще близько 20 мільйонів гривень. Водночас у серпні у коментарі ;Tvoemisto.tv директор студмістечка НУ «Львівська політехніка» Ігор Гельжинський зазначив, що відремонтувати приміщення планують до 15 вересня. 

Як повідомила у коментарі «Суспільному» студентка та мешканка гуртожитку з вибитими вікнами Єлизавета Усик, це вже п'ятий раз, коли переносять дату встановлення вікон. 

«Дуже холодно. Якщо там вдень, то дуйчика включаємо, то більш менш нормально. А вночі... мама мені купила ковдру, тому що ті ковдри, які дають в гуртожитку, їх не вистачає. Зранку прокидаєшся, то й наче тепло спав, встаєш – в кімнаті холодно, у ванні холодно, на коридор, на кухню вийти неможливо», – зазначила студентка.

Читайте також: У Львові запрацювала школа, яка постраждала від російських обстрілів 6 липня

Єлизавета у кімнаті гуртожитку/Суспільне Львів

В НУ«Львівська політехніка» виправдовують затримку низкою обставин, які, зокрема, стосуються специфіки укладення угод та проведення тендерів із Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

«Минулої п’ятниці, 6 жовтня, МОМ та переможець тендеру підписали угоду про виготовлення та встановлення вікон (їх виготовляє завод у Чернівцях). Поміж тим Студмістечко, за підтримки різних організацій та небайдужих випускників, встановили 356 вікон у різних гуртожитках», – зауважив Ігор Гельжинський.

Нагадаємо, що під час нічної атаки 6 липня російська ракета влучила в багатоквартирний житловий будинок у Львові. Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

Наталія Вареник

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!