В мережах АЗС подорожчало паливо

4525 0
На WOG і ОККО бензини марок «А-95» і «А-95+» здорожчали до 37,69-39,57 грн/л.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Роздрібні мережі АЗС у період з 5 по 6 травня відкоригували ціни на бензини й дизельне пальне. Про це повідомляє профільне видання enkorr з посиланням на Консалтингову групу «А-95».

Зокрема, на WOG і ОККО бензини марок «А-95» і «А-95+» здорожчали на 1,64-1,72 коп./л, до 37,69-39,57 грн/л. Дизельне пальне у цих мережах здорожчало на 1,97 грн/л, до 42,63 грн/л. На стільки ж здорожачало пальне в консолідованій мережі «Привату». Також відкоригували ціни такі мережі як AMIC, Shell, «БРСМ-Нафта», UPG, «Автотранс» та інші.

Нагадаємо, Міністерство економіки України 5 травня оприлюднило нові граничні ціни на пальне. Зокрема, ціна на бензин «звичайних» марок на АЗС не повинна перевищувати 37,69 грн/л, на ДП – 42,63 грн/л.

Також додамо, що поки на автозаправних станціях діють обмеження на пальне, зокрема бензин і дизпаливо, відпускають з лімітом у 20 літрів, а автогаз наразі без обмежень. Наразі на ринку діють кілька обмежень: 20 л на одну автівку в разі заправки автомобіля бензином або дизелем, автогаз відпускається без обмежень, а також 20 л пального на один автомобіль, а в якій конфігурації – 10 л бензину плюс 10 л газу чи дизельне пальне/газ, – обирає водій, керуючись наявністю певного виду пального на АЗК.

Зокрема, у Львові виникли проблеми з бензином та соляркою. Чимало заправок узагалі не продають їх, а на тих, де вони є, великі черги. Заливають по 10-20 літрів в один бак. Схожа ситуація і в інших містах України, яку за тиждень-два вирішити не вдасться. Якщо не прибрати державне регулювання ціни, все може тільки погіршитися. Більше – тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!