В МОЗ перевірять ефективність програми "Доступні ліки"

1962 0
Міністерство охорони здоров'я проведе моніторинг ефективності урядової програми "Доступні ліки".
фото: img.20minut.ua

фото: img.20minut.ua

Про це сказала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на брифінгу в четвер, 20-го квітня, повідомляє "Укрінформ".

"Є індикатори, як працює програма  скільки рецептів виписано, скільки пацієнтів прийшло по ліки, які були звернення на "гарячі лінії", з яких питань. Ми будемо слідкувати, як адміністративно працює програма, наскільки ефективно, чи потрібно буде більше коштів, щоб могли прогнозувати на наступний рік. З іншого боку  чи буде зменшення інфарктів, інсультів, смертності від серцево-судинних захворювань. Статистику за цими індикаторами ми збираємо по регіонах",  сказала Супрун.

Читайте також: Львів’яни можуть отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки». Перелік аптек

В.о. міністра зауважила, що із запровадженням електронної системи охорони здоров'я, яке планується з 1-го липня, можна буде гарантувати правдивість такої статистики.

Крім того, за її словами, МОЗ планує провести опитування пацієнтів, які користувалися програмою, щодо її ефективності. На сайті МОЗ та на сторінці у Facebook наступного тижня буде розміщено відповідну форму для опитування.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!