В одному із львівських парків засіяли різнотрав'я. В чому його користь

2041 0
Різнотравна ділянка потребує поливу лише на етапі проростання насіння та викошування 1-2 рази на сезон.
Фото: Розсадник

Фото: Розсадник

У Львові в парку «Залізна Вода» засіяли ділянку із різнотрав'ям. Її створили активісти ГО «Плато» на території громадського саду «Розсадник – простір міського садівництва і городництва».

Джерело: управління екології ЛМР

Такий травник легко відрізнити за різноманіттям фактур і кольорів. Волошки, ромашки, маки, деревій, мальви виконуватимуть у парку низку важливих функцій.

Такі рослини:

  • є «їдальнею» та прихистком для комах, птахів, дрібних ссавців;

  • затримують дощову воду та покращують якість ґрунту;

  • продукують кисень та очищують повітря.

Як зазначили у просторі, різнотравна ділянка потребує поливу лише на етапі проростання насіння та викошування 1-2 рази на сезон, й зовсім не потребує внесення добрив.

«За 1-1,5 місяці побачимо чи перетвориться галявина в сповнений життям куточок біорізноманіття», – кажуть у ГО «Плато».

Нагадаємо, що газони в містах зазвичай займають до 50% площі всіх зелених насаджень. І щороку в травні у соцмережах виникають конфлікти щодо того, чи варто їх підстригати, косити. Екологиня ГО «Плато» Анжеліка Зозуля розповіла, на що це впливає та чи можна від цього відмовитися. Детальніше про це читайте за посиланням.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!