Київ

В одному з районів Києва з'явився сквер із артоб'єктами

688 0
На фінансування робіт не залучали коштів із міського бюджету.
Фото: кмда

Фото: кмда

У Дніпровському районі Києва відкрили новий сквер із артоб'єктами. Простір площею близько гектара допомогли облаштувати меценати. На фінансування робіт не залучали коштів із міського бюджету.

Джерело: КМДА

Як зазначили в КМДА зелену зону прикрашають 60 дерев, понад 200 кущів, близько тисячі злаків та декоративних трав. Оздобою нового скверу стали артоб’єкти сучасного українського митця Петра Антипа. 

«У кожному районі Києва є об’єкти, до озеленення яких долучилися меценати. Завдяки їхній підтримці лише в цьому році у столиці висадили майже 400 дерев, близько тисячі кущів і злакових рослин. Ми завжди відкриті до співпраці і раді навіть найменшій допомозі», – зазначив директор департаменту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Роботи з облаштування скверу на вулиці Алматинській тривали близько трьох місяців. За цей час працівники КП УЗН Дніпровського району вирівняли територію площею 0,8 га, видалили порослі та розчистили зарості, влаштували освітлення та полив, встановили паркан, лави та урни, здійснили озеленення. Нову зелену зону прикрашають ліквідамбри смолоносні, вишні дрібнопильчаті, клени Фрімана, платани іспанські, сосни гірські, спіреї, туї, магнолії та інші зелені насадження. На території скверу встановлені скульптури «Скіфська Діана» та «Пам’ятник каменю» українського митця Петра Антипа.

Нагадаємо, що фотопастки зафіксували диких тварин, які живуть в національному природному парку «Голосіївський» в Києві. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!