Київ

В поліції назвали попередню причину пожежі у будинку Мазепи

639 0
ля встановлення обставин і причин пожежі будуть призначені необхідні експертизи.
Пожежа у будинку Мазепи

Пожежа у будинку Мазепи

Поліція Чернігівщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі в будинку бізнесмена, засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи, яка сталася вночі з 21 на 22 січня, і вже має версію, що стало причиною події. Про це йдеться в повідомленні Головного управління поліції в Чернігівській області.

«Ймовірною причиною пожежі став недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів», - зазначають в поліції з посиланням на попередні висновки ДСНС.

На місці працювала слідчо-оперативна група Городнянського відділення поліції.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

Водночас досудове розслідування триває. Для встановлення обставин і причин пожежі будуть призначені необхідні експертизи.

Нагадаємо, Уночі з 21 на 22 січня згорів будинок бізнесмена, засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи.

Перед цим, 19 січня, бізнесмена затримали на КПП «Медика-Шегині» на кордоні з Польщею. У ДБР заявили, що Мазепу затримали у справі про заволодіння землею на дамбі Київського водосховища для будівництва котеджного містечка Goodlife Park. Також правоохоронці затримали його брата та ще двох осіб.

Печерський районний суд 19 січня за клопотанням Офісу генпрокурора обрав запобіжний захід інвестбанкіру, засновнику Concorde Capital Ігорю Мазепі у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 349 мільйонів гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!