В Польщі заявили, що НАТО має відправити в Україну миротворчу місію

3138 0
Прем’єр Польщі сказав, що Україна бореться не лише за свою безпеку і свободу, а й за Європу.
Віцепрем

Віцепрем'єр Польщі Ярослав Качинський

Віцепрем’єр уряду Польщі та голова правлячої партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський за результатами зустрічі з Володимиром Зеленським заявив, що НАТО має відправити миротворчу місію в Україну, пише Європейська правда. 

«Нам потрібна допомога Україні, про яку говорив президент, але я вважаю, що певний принцип, який був прийнятий, теж треба змінити. Я вважаю, що потрібна миротворча місія НАТО або ширшої міжнародної коаліції, але це має бути місія, яка діятиме в Україні і яка зможе захистити себе. Зараз це те, чого найбільше потребує Україна, Європа та весь демократичний світ», – зазначив Качинський.

Крім того, прем’єр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що ЄС має надати статус кандидата Україні якомога швидше. Також Україна має отримати оборонну зброю. 

«Ми ніколи не залишимо вас самих, адже ми знаємо, що ви боретеся не лише за власну свободу та безпеку, а й за нас», – заявив він.

Зазначимо, що керівники польського уряду прибули до Києва разом з главами урядів Чехії та Словенії.

Читайте також: Зеленський про вступ України до НАТО

Нагадаємо, що президент США Джо Байден наступного тижня відвідає саміт країн-членів НАТО, який відбудеться у Брюсселі 24 березня. Він проведе зустріч з лідерами Альянсу та Європейської Комісії щодо російського вторгнення в Україну. 

На саміті обговорюватимуть поточні зусилля зі стримування та оборони у відповідь на спланований та невиправданий напад Росії на Україну, а також щоб підтвердити залізну відданість союзникам по НАТО. Також у планах – обговорення економічних санкцій проти РФ та гуманітарна підтримка постраждалим у війні.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!