У львівській ратуші встановлять цілодобовий дефібрилятор. Як скористатись

5938 0
За необхідності кожен мешканець зможе цілодобово скористатися пристроєм.
Фото: Sports Community

Фото: Sports Community

У приміщенні Львівської міської ради, на площі Ринок, 1, встановлять дефібрилятор, яким мешканці зможуть скористатися цілодобово. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 18 січня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Дефібрилятор автоматизований і не потребує спеціальних навичок чи допомоги медичного персоналу. Пристрій сам повідомляє про те, які дії потрібно виконувати. Його встановлять на першому поверсі біля охорони. 

Читайте також: (не)Врятувати від смерті. Чому ми повинні скласти екзамени з першої медичної допомоги

«Вартість такого пристрою становить близько 34 тисяч гривень. Це подарунок міській раді від Мальтійської служби допомоги. Пристрій розмістимо в приміщенні міської ратуші і доступ до нього буде цілодобовий. Додатково ми проінформуємо всі заклади на площі Ринок і поряд про розміщення дефібрилятора, а торгово-розважальним закладам порекомендуємо також встановити такі пристрої», – розповіла у коментарі Tvoemisto.tv директорка департаменту адміністративних послуг Валентина Барошик.

Читайте також: Встигнути вчасно: де пройти курси домедичної допомоги у Львові

Зазначимо, що дефібрилятор використовують для надання екстреної допомоги при раптовому важкому порушенні ритму серця та фібриляції шлуночків.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!