Встигнути вчасно: де пройти курси домедичної допомоги у Львові

12124 0
Tvoemisto.tv підготувало перелік курсів домедичної допомоги, що пропонують різні організації у Львові.
Фото: zbroya.info

Фото: zbroya.info

Нещодавно посеред дня у центрі Львова помер громадянин Польщі, який приїхав до Львова на екскурсію разом з дружиною. Відповідно до статистичних даних ГО «Курси першої домедичної допомоги САВ», щорічно в Україні можна врятувати життя 50 тис. людей за умови своєчасного надання домедичної допомоги. Шанси людини на виживання при зупинці серця дорівнюють 80% за умови надання допомоги протягом першої хвилини після зупинки та 5%, якщо допомогу надати протягом 10-ти хвилин.

Майже половина смертей у результаті ДТП настає через відсутність вчасної домедичної допомоги. Загалом приблизно 25-30% людських життів можна врятувати, якщо після отримання важких травм одразу надати постраждалому протишокову допомогу.

Для того, щоб отримати відповідні навички та у випадку надзвичайної ситуації мати змогу допомогти собі чи своїм близьким, декілька організацій пропонують львів’янам пройти курси першої домедичної допомоги. Tvoemisto.tv підготувало перелік таких курсів у Львові.

Читайте також: (не)Врятувати від смерті. Чому ми повинні скласти екзамени з першої медичної допомоги

Товариство Червоного Хреста України

Національне товариство Червоного Хреста опікується проектом «Школа першої допомоги». Проект передбачає навчання на двох сертифікованих програмах, що тривають 6 та 12 годин. За словами організаторів, курси проводять досвідчені інструктори. Оплата 12-ти годинної програми складає 400 грн для однієї людини, гроші перераховуються на офіційний банківський рахунок.

Для того, щоб записатися на курси, необхідно лишити організаторам свій номер телефону та дочекатися комплектації групи на 12 чи 14 людей. Вечірній курс розпочинається о 18:30 та триває по дві з половиної години протягом 5 днів. Сертифакати, що видають учасникам курсів, діють на території 190 країн світу.

Також Товариство Червоного Хреста України організовує окремі майстер-класи для організацій. Записатися на курс можна за номером телефону 032 255 08 78, детальну інформацію можна знайти на Facebook сторінці курсів чи сайті Червоного Хреста.

Читайте також: Як надавати першу допомогу при опіках. Поради

ГО «Курси першої домедичної допомоги САВ»

Громадська організація влаштовує навчання військових, поліцейських та цивільних львів’ян. Також тут проводять тренінги та курси для груп організацій чи окремих осіб. Навчання для усіх охочих тут проводять вже протягом двох років. Курси організації сертифіковані в Європейській раді реанімації, в Американські раді серця, у навчальних центрах України та інших організаціях. Саме на базі цієї ГО вперше в Україні відбулися курси Європейської ради реанімації.

Для того, щоб потрапити на курси, необхідно зареєструватися на сайті організації та дотримуватися інструкцій, що надійдуть у відповіді на електронну пошту. Для некомерційних організацій курси тут безкоштовні. Загалом вони тривають 8 годин, їхня вартість – 500 грн, розрахунок йде на офіційний рахунок організації.

Детальну інформацію можна знайти на сайті та Facebook сторінці організації або за номером 097 003 89 98.

Читайте також: Перша домедична допомога: що потрібно дізнатися просто зараз

Мальтійська служба допомоги

Служба працює відповідно до європейських стандартів та дотримується українського законодавсва, де прописані дії людей, що не є медиками, у різних надзвичайних ситуаціях.

Після навчання тут видають сертифікати. Навчають усіх, хто хоче допомагати. Бажання допомогти – основна вимога для слухачів курсів, кажуть в Мальтійській службі. Проте якщо людина має можливість зробити добровільний благодійний внесок – у службі будуть раді отримати його, а кошти витратять на закупівлю дезінфекції, рукавичок та манекенів, що час від часу зношуються.

Проте у випадку, якщо людина не в стані заплатити, у службі обіцяють прийняти її на курси, адже «якщо вона когось врятує – це стане найкращою оплатою за навчання», – кажуть тут. Загалом курс триває 10 годин для груп на 10 осіб. Тренери мальтійської служби базують навчання на практичних навичках, що передбачає виконання багатьох вправ. Потрапити на курси можна як індивідульно, так і організовано групою. Дані усіх охочих фіксуються, а після накопичення мінімальної кількості осіб тут набирають групу та повідомляють людей.

Детальну інформацію можна знайти на сайті, Facebook сторінці Служби, або за номером 032 275 12 00.

Читайте також: Які аптеки Львова працюють цілодобово. Мапа. Перелік

Всеукраїнська спілка парамедиків

У Львові спілка проводить курси тільки для груп, оскільки базується у Києві. Курси коштують 800 грн з людини, у групі мають навчатися мінімально 10 людей, а навчання триває увесь день протягом 8 годин. По завершенню учасникам видається загальний англомовний сертифікат чи сертифікат на кожного члена групи.

Деталі стосовно курсів можна дізнатися на сайті спілки або за номером телефону 050 537 61 80.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!