В регіонах України проведуть аудит приміщень для житла ВПО

722 0
Інформація про наявне житло для ВПО має бути доступною та постійно оновлюватися.

В областях України шукатимуть додаткові приміщення, в яких можуть жити внутрішньо переселені особи. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

«Обласні військові адміністрації і Фонд держмайна повинні провести аудит приміщень, які можуть використовувати для тимчасового проживання переселенців. Інформація про наявне житло для ВПО має бути доступною та постійно оновлюватися. Це так само в зоні відповідальності ОВА», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Скільки коштів Львів витрачає на утримання переселенців у міських шелтерах 

Шмигаль зазначив, що під час наради в уряді у середу, 10 січня, обговорили продовження системної підтримки ВПО та розглянули актуальні проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи.

«З 1 січня для тих, хто втратив домівки, з’явилася можливість отримати нове житло. Це можна зробити завдяки сертифікатам за програмою єВідновлення. Продовжують працювати й інші ініціативи, які Уряд впроваджував від початку повномасштабного вторгнення, зокрема, грошові виплати для вимушених переселенців»– зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно у Дрогобицькому районі створили ще 55 місць для внутрішньо переселених осіб. Їх облаштували у дитсадку, який не працює, у селі Верхній Дорожів Меденицької громади.

____________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!