В Україні діти загиблих учасників АТО навчатимуться у вишах безкоштовно

1563 0
Відтепер діти загиблих учасників антитерористичної операції на сході України навчатимуться у вищих навчальних закладах за кошти державного бюджету. Відповідне рішення було опубліковано на сайті глави держави.
фото: intvua.com, tsn.ua

фото: intvua.com, tsn.ua

Кабмін виконав одну із вимог Указу Президента щодо зарахування дітей загиблих учасників антитерористичної операції на сході України на навчання до вищих навчальних закладів за кошти державного бюджету. Про це заявив Представник Президента в Уряді,  Перший заступник Глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук, коментуючи ухвалення Кабміном постанови про «Деякі питання вступу  до ВНЗ окремих категорій громадян».

 «Відтепер, діти, батьки або один з батьків яких, загинули під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність, або померли внаслідок поранення або контузії, зараховуються на навчання до вищих навчальних закладів в межах обсягів державного замовлення», - зазначив Віталій Ковальчук.

На думку першого заступника Адміністрації Президента, виконання зазначеного Указу Президента значно посилить гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

Нагадаємо, цьогорічна вступна компанія уже розпочалась. У 2016 року на абітурієнтів чекає вісім основних особливостей, зокрема, подача документів виключно у електронному форматі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!