В Україні хочуть скасувати заочну форму навчання у вишах

1413 0
Альтернативою має стати дистанційне навчання.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає скасування в українських вишах заочної та вечірньої форм навчання. Про це повідомляє сайт Освіта.ua.

«У парламенті зареєстрований законопроєкт, яким запропоновано скасувати набір вступників для здобуття ступенів бакалавра та магістра за вечірньою та заочною формами здобуття освіти. Нововведення пропонується застосувати вже під час вступної кампанії в 2024 році», – йдеться у повідомленні. 

Законопроєкт зареєстровував голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак. У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться про те, що альтернативою заочній та вечірній формі має стати дистанційна форма навчання.

Читайте також: Ваші діти вчитимуться 12 років. Нехай це не стане несподіванкою!

Нагадаємо, державну підсумкову атестацію у школах скасували через війну. Також, у звʼязку з воєнним станом, в Україні видозмінили ЗНО. У 2024 році проведуть Національний мультипредметний тест. Він охопить 4 предмети: три обовʼязкові та один на вибір. Дата проведення НМТ поки що невідома, однак попередньо анонсують на травень.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!