В Україні можуть дозволити керувати легковим автомобілем з 16 років

38314 0
Якщо ж на автомобілі встановлена механічна коробка передач, то ним, згідно з проєктом закону, можуть керувати ті, хто досягнув 17-річного віку.
Фото: EVGENY TCHEBOTAREV ON UNSPLASH

Фото: EVGENY TCHEBOTAREV ON UNSPLASH

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким передбачають дозвіл керування легковим автомобілем з 16 років. Відповідно до законопроєкту 8039 особи, які досягли 16-річного віку за письмовою нотаріально засвідченою згодою батьків, можуть керувати транспортними засобами категорії В, якщо вони оснащені автоматичною коробкою передач.

Якщо ж на автомобілі встановлено механічну коробку передач, то такими машинами, згідно з проєктом закону, можуть керувати особи, які досягли 17-річного віку.

Читайте також: Водійські права та техпаспорт у «Дії» показуватимуть у польському mobywatel

«У разі заподіяння шкоди іншій особі, неповнолітня особа несе відповідальність за таку шкоду. А саме відповідає за заподіяну ним шкоду самостійно на загальних підставах. У разі відсутності у неповнолітньої особи майна, достатнього для відшкодування заподіяної нею шкоди, ця шкода відшкодовується її батьками або піклувальником, якщо вони не доведуть, що збитки були завдані не з їхньої вини», повідомляє РБК-Україна із посиланням на сайт Верховної Ради.

Нагадаємо, що сьогодні в українських автошколах навчатись водінню транспортних засобів категорії В можна з 16 років, але їздити дорогами загального користування дозволяють лише після досягнення 18 років. Також у застосунку «Дія» знову активні посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Від початку повномасштабного вторгнення росії документи приховали у цілях безпеки. Також з 24 липня в Україні діють нові правила отримання водійського посвідчення. Зокрема теоретичну та практичну частини підготовки та перепідготовки водіїв розмежують.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!