В Україні не видаватимуть дипломи державного зразка

2918 1
Закон пропонує вишам видавати документи про вищу освіту за зразком, затвердженим власною вченою радою.
ілюстративне фото: cherkasy24.info

ілюстративне фото: cherkasy24.info

Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти». Документ у другому читанні підтримав 321 народний депутат. Про це повідомляють на сайті Osvita.ua.

Закон виключає поняття «диплом державного зразка» та пропонує вишам видавати документи про вищу освіту за зразком, затвердженим власною вченою радою.

Читайте також: «Менше університетів». Найважливіше про реформу вищої освіти

Видавати дипломи своїм студентам виші зможуть лише за освітніми програмами, акредитованими Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. Також за недотримання академічної доброчесності студенти нестимуть більше відповідальності.

Зокрема, виявлення плагіату, фабрикації або фальсифікації в студентських роботах може стати підставою для скасування рішення про отримання ступеня вищої освіти.



Читайте також:
19 Грудня, 2019 09:10
666 ... бізнес і нічого крім ... і нема коли і кому думати про те , як краще навчати (і навчити) молодь ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!