Середній розмір пенсії підвищать до 6 тисяч гривень. Як відбуватиметься індексація

3163 0
Пенсії зростуть вже у 2024 році.

В Україні відбудеться реформа пенсійної системи, яким передбачає новий принцип ідексації виплат. Її проведуть вже цього року, розповів премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

«Будуть проіндексовані всі пенсії. Крім того, ми впровадимо коефіцієнти та бали, які дозволять людям з однаковими умовами виходу на пенсію, незалежно від його часу, отримувати однакову пенсію й однакову індексацію», – сказав Шмигаль.

Читайте також: У Львові дітям загиблих військових щороку виплачуватиуть 50 тисяч гривень

За словами премʼєр-міністра, завдяки реформі середній розмір пенсії вже у 2024 році зросте до 6 тисяч гривень на місяць.

Нагадаємо, уряд у пʼятницю, 15 вересня, затвердив проєкт бюджету-2024. У ньому, власне, і передбачено індексацію пенсій, а також підвищення мінімальної заробітної плати. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!