У Львові дітям загиблих військових щороку виплачуватимуть 50 тисяч гривень

1052 0
Наразі на обліку міста є 394 дитини, батьки яких загинули внаслідок війни з росією.
ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

ФОТО З ВІДКРИТИХ ДЖЕРЕЛ

У середу, 23 серпня, на засіданні сесії ЛМР прийняли нову програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали інвалідність 1-ї групи внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи недуги, одержаних під час бойових дій. Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини. 

Виплати зможуть отримати діти захисників та захисниць, які загинули або вважаються зниклими безвісти. На обліку міста є 394 дитини, батьки яких загинули внаслідок війни з росією. З них 265 дітей втратили одного з батьків після повномасштабного вторгнення 24 лютого 22 року.

Ще з 2016 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, які загинули, пропали безвісти або померли, та Героїв Небесної Сотні, виплачували матеріальну допомогу до Дня святого Миколая в розмірі 10 тисяч гривень. За цей час допомогу отримали 912 дітей (віком до 18 років або до 23 – якщо навчаються за денною формою у виші).  

Читайте також: Сім’ї зниклих можуть отримувати пільги. Як підтвердити статус

З 2015 до 2022 року дітям учасників АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні, надавали одноразову матеріальну допомогу на оздоровлення. За цей час такі виплати отримали 3178 дітей захисників (віком до 18 років у розмірах по 3, 4, 6 та 7 тисяч гривень кожній дитині, залежно від категорій). Заявки на ці програми приймав Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій, що діє на вулиці Пекарській, 41.

Нагадаємо, що у Львові рідні загиблих захисників і захисниць України, бійці-добровольці та сім’ї Героїв Небесної Сотні взамін пільг отримуватимуть адресну грошову допомогу для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!