В Україні планують підвищити тарифи на електроенергію

798 0
Незначне підвищення тарифу на електрику все-таки відбудеться.
Умовне фото

Умовне фото

У міністерстві енергетики України очікують, що в межах підготовки до наступного опалювального сезону доведеться підвищити тарифи на електроенергію. Про це заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

«Ми зараз активно готуємося, активно розраховуємо в тому числі ті ресурси, на які ми можемо покладатися в підготовці до наступного опалювального сезону. І очевидно, що незначне підвищення тарифу все-таки відбудеться. Просто зараз рішення ще не прийнято. Тривають дискусії, розрахунки, але скоріше за все це відбудеться», – сказала Гринчук.

Читайте також: Є серйозне завдання для кожного з нас: маємо втрутитися у свою щоденну рутину

Вона зазначила, що з 22 березня росіяни масовано атакують українські енергетичні об'єкти – на сьогодні вже втрачено більше ніж вісім гігаватів, «величезний об'єм генерувальних потужностей». За її словами, значно пошкоджені також об'єкти системи передачі.

«І зараз просто нелюдських зусиль нам вартує те, щоб утримувати систему в стабільній роботі», – повідомила заступниця міністра.

Читайте також: росія атакує енергосистему України, щоб підірвати оборонну промисловість

Зазначимо, влітку тариф на електроенергію для побутових споживачів може зрости з 2,68 грн/кВт до 3,50 грн/кВт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!