В Україні планують запустити «смарт-мобілізацію». Що зміниться для військовозобов'язаних

989 0
Таким чином може підвищитися рівень мотивації українців, які бажають служити у війську.
Фото умовне

Фото умовне

У найближчі місяці в Україні запустять пілотний проєкт так званої «смарт-мобілізації». Це означає, що українці зможуть самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони бажають мобілізуватись. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов'язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися», – пояснив міністр.

За його словами, якщо людина залишить заявку і пройде рекрутерів та відповідне тестування і навчання, то точно потрапить у роту ударних дронів і на ту посаду на самостійно обрану посаду.

«Тому що є люди, які, можливо, хочуть бути штурмовиками або займати інші посади. Але вони хочуть розуміти: мною керує фахова людина, коли я буду в окопі, наді мною буде дрон, поруч буде броньована техніка, мій керівник буде дбати про моє життя і в нього точна якісна ситуаційна обізнаність, для нього моє життя - це найголовніше і він буде про нього дбати, і в мене буде довіра до цього керівника», –  пояснив Федоров.

Зміни, які пропонуватиме «смарт-мобілізація»:

  • не потрібно іти у військкомат;
  • онлайн-тест;
  • фахове навчання.


У Мінцифри зазначають, що таким чином може підвищитися рівень мотивації українців, які бажають служити у війську.

Нагадаємо, 27 жовтня біля будівлі Львівської ОВА дружини військовослужбовців зібралися мітинг. Вони вимагають проведення демобілізації для бійців, що воюють від початку повномасштабного вторгненн

Тетяна Дзяма

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!