В Україні почали працювати «касові апарати у смартфоні»

3142 0
До кінця року використання РРО є добровільним для ФОПів.
Фото: itc

Фото: itc

Із 1 серпня в Україні стало доступним для повноцінного використання програмне забезпечення для смартфонів, що дозволяє їм працювати як касові апарати. Про це повідомляє міністерство фінансів.

Встановити його можна на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший пристрій, який має ОС Android або Windows. Найближчим часом буде запроваджено і ПРРО для iOS. При наявності класичного РРО бізнес не має обов'язку переходити на програмний продукт, кажуть у міністерстві.

Читайте також: Ощадбанк дозволив знімати готівку з карток у касах магазинів

Наразі програма запропонована фіскальними органами, але й інші розробники зможуть випустити свій продукт, яким зможуть користуватись суб’єкти господарювання, за умови, що він відповідатиме вимогам законодавства та технічним вимогам АРІ.

Додамо, що із 1 січня 2021 року використання РРО для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців стане обов’язковим. А з 1 квітня 2021 року почнеться третій етап – застосування РРО (традиційних або програмних) стане обов'язковим для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!