В Україні продовжать карантин ще на місяць, але змінять умови

8472 0
Епідеміологічна ситуація в Україні не дозволяє відмовитися від обмежувальних заходів.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Міністерство охорони здоров'я готує проект постанови, яким карантин продовжать ще мінімум на місяць. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи на питання про те, чи планує уряд на наступному тижні розглядати проекти документів про продовження карантину.

Крім того, у відомстві пропонують внести корективи в правила адаптивного карантину.

Читайте також: В Україні починають випробовувати вітчизняні ліки від Covid-19

«У нас 31 липня закінчується карантин. Через ту епідемічну ситуацію, яка зараз є, ми не можемо відмовитися від обмежувальних заходів. Тому ми будемо продовжувати», – пояснив глава МОЗ.

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

У липні у Львові дозволили відкрити зали ресторанів, роботу фітнес-центрів, курортів і дитсадків.

За останню добу в Україні зафіксували 836 випадків коронавірусу. Зокрема, антилідерами за кількістью хворих залишається Львівська область, де виявили 171 випадок інфікування, Харківська область, Закарпаття та місто Київ.  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!