На Львівщині дозволили роботу дитячих садків

4272 0
Таке рішення ухвалила обласна комісія техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Фото: 5.ua

Фото: 5.ua

У Львові та у Львівській області дозволили вийти з карантину закладам дошкільної освіти. Таке рішення сьогодні, 13 липня, ухвалила обласна комісія з питань ТЕБ і НС, сказав під час брифінгу заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Рішення поширюється на дитячі садочки усіх форм власності. Працювати вони мають за окремими протоколами. Також комісія дозволила роботу інклюзивно-ресурсних центрів.

Водночас заклади дитячого оздоровлення наразі будуть зачинені. Але комісія дозволила роботу базам відпочинку.

Окрім того, на Львівщині дозволили працювати закладам культури: бібліотекам, музеям тощо, окрім театрів і кінотеатрів. Також поки не дозволені масові культурні заходи. Подальші послаблення чиновники обіцяють розглянути на наступному засіданні комісії протягом семи днів.

Іван Собко також нагадав, що, згідно з постановою уряду, розважальні заклади можуть працювати лише до 23:00.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину»

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків. 24 червня у Львові дозволили відкрити зали ресторанів та роботу фітнес-клубів. Це рішення у ЛОДА назвали передчасним.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу.  Водночас Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня. Раніше ЛОДА запустила громадський транспорт у області, після чого відновили й залізничне сполучення.

6 липня МОЗ уперше за кілька місяців рекомендувало послабити карантин на Львівщині, оскільки показник нових випадків на 100 тисяч населення становить менше 11%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!