В Україні пропонують перевести школи на 12-річну систему освіти

2056 0
Запровадження 12-річної системи освіти можливе вже з 2024 року.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак вважає, що оптимальним варіантом розвʼязання проблеми освітніх втрат, яких зазнала Україна через COVID-19 і війну, могло б стати запровадження 12-річної системи освіти вже з 2024 року. Про це він заявив під час презентації результатів дослідження «Освіта під час війни», повідомляє «Укрінформ».

«Можна розглядати безліч методів і методик компенсації освітніх втрат. Але ми маємо реформу НУШ, і ми задекларували в законодавстві, що ми перейдемо на 12-річну профільну систему освіти у 2027 році», – нагадав він.

Читайте також: Міністерство освіти скасувало ДПА для учнів 4 та 9 класів

Водночас уточнив, що, на його думку, є сенс перейти на 12-річну систему освіти раніше, вже у 2024 році. Це, мовляв, розвʼяже всі питання.

«Ми зможемо збалансувати освітню програму таким чином, щоб врахувати всі пропущені заняття (через повітряні тривоги, відсутність електроенергії, відсутність інтернету), врахувати перехідний період на кожному рівні та зможемо підготуватися до 2027 року – до повноцінного запровадження профільної старшої школи», – сказав Гурак.

Читайте також: Чому історія України – не обов'язковий предмет на НМТ. Розʼяснення

Він зазначив, що зараз представники української влади могли б поговорити з донорами, які готові надати фінансування освітній системі України, щоб підтримати один рік запровадження 12-річної системи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!