У Львові перевірять торгові центри на пожежну безпеку

2501 0
ДСНС розпочне перевіряти ТРЦ Львова з червня цього року.
фото: trademaster.ua

фото: trademaster.ua

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив ДСНС, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ й іншим органам провести масштабну пожежну перевірку шкіл, торгових центрів й інших громадських закладів. Про це інформує Урядовий портал.

Читайте також: Що робити під час пожежі в ТРЦ? Поради рятувальників

Такі дії Уряду зумовлені пожежею у торгово-розважальному центрі «Зимняя вишня» в Росії у місті Кемерово, яка, за останніми даними, забрала життя 64 осіб, 

«Уряд ухвалив рішення дозволити ДСНС перевіряти місця скупчення людей на предмет безпеки, але очевидно, що роботу потрібно розширити. Даємо доручення ДСНС, Мінрегіону, іншим органам та місцевій владі розпочати масштабну перевірку торгових центрів, кінотеатрів, шкіл, садочків, клубів, — всіх міст, де перебувають люди», — сказав Володимир Гройсман.

Крім цього, глава Уряду закликав власників торгових центрів провести самоперевірку, аби підвищити рівень безпеки у приміщенні та запропонував скласти список об’єктів для перевірок і вже за місяць озвучити результати попередніх перевірок.

Читайте також: Як надавати першу допомогу при опіках. Поради

У коментарі Tvoemisto.tv речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев повідомив, що наразі від Уряду ніяких вказівок не надходило, однак на червень цього року надзвичайники запланували перевірку об’єктів підвищеного ризику, включно з львівськими ТРЦ.

«У 2018 році зняли мораторій на перевірку об’єктів із підвищеним ризиком. Торік у грудні ми  склали графік перевірки таких закладів. Переважно всі торгові центри заплановані на перевірку у червні. Загалом це може зайняти два місяці і більше», — розповів Віталій Туровцев.

За словами речника ДСНС, 2016 році такі об’єкти перевіряли по всій області, зокрема й у Львові. Тоді один із львівських торгових центрів «Форум Львів» не допустив інспекцію до перевірки, про що надвичайники склали відповідний акт та подали до суду.

Суд визнав дії ДСНС правомірними та видав розпорядження допустити інспекцію до перевірки. Однак керівництво ТРЦ подало апеляцію. Наразі тривають судові процеси.


 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!