В Україні стартували шкільні ліги, які зародилися у Львові

922 0
Ідея, яка свого часу зародилася у Львові, стає національним проєктом.
фото: лмр

фото: лмр

В Україні стартували шкільні ліги «Пліч-о-пліч». Проєкт взяв за основу львівські спортивні шкільні ліги і зараз участь у них беруть більше 300 000 школярів з 20 областей України. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

«У Львові минулого року були створені шкільні ліги, які дуже активно і прогресивно розвиваються. Ми зробили їх для того, щоб підняти масовість заняттями спортом серед дітей і бачимо, що це працює. Саме тому програму підхопив Офіс президента і вже сьогодні розпочинаються всеукраїнські шкільні ліги. Можна вже сказати, що це наймасштабніший український спортивний проєкт серед школярів», – розповів начальник управління спорту Львова Антон Нікулін.

У понеділок, 5 лютого, проєкт стартував одразу у 5 місцях України, які символічно представляли 5 різних видів спорту, з яких починаються всеукраїнські ліги: Київ (баскетбол), Київщина (футзал), Одещина (волейбол), Дніпропетровщина (спортивне орієнтування) і Львівщина (черлідінг).

Читайте також: У школах Львівщини зміниться харчування

Проєкт «Пліч-о-пліч» в першому сезоні охоплює 20 областей України та м. Київ. В змаганнях зареєструвалися 29 055 команд (з яких з Львівщини – 2850 команд), а це більше 300 000  школярів та більше 5000 закладів середньої освіти.

Головна мета проєкту – залучення школярів до фізичного розвитку, формування у них лідерських якостей через спорт, можливість самовиразитися, відчути командний дух, атмосферу спілкування, дружби, психоемоційна підтримка та можливість подорожувати з командою різними куточками нашої країни.

«Ідея, яка свого часу зародилася у Львові, стає національним проєктом. Залучено багато міст, багато учасників і багато енергії, що ми побачили під час живого включення. Шкільні ліги доводять, що ми всі – одна команда і нам важливо бути єдиними, сильними», – наголосив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Нагадаємо, львівські спортивні шкільні ліги із різних видів спорту проводитимуть щорічно серед львівських школярів з 15 жовтня до 15 травня. Перші турніри провели у січні 2023 року. Змагання з футзалу, баскетболу та волейболу проводили у три етапи:

Етап 1 (шкільний) – формування збірних команд шкіл із певних видів спорту.

Етап 2 (районний) – визначення переможця районних змагань, який отримує автоматичну перепустку до наступного етапу.

Етап 3 (міський/фінальний етап) – визначення чемпіона та призерів змагань кожної окремої ліги.

Читайте також: Як школярів вчать керувати дронами у Львові

Щоб зробити змагання більш видовищними та цікавими, для кожної ліги створювали логотипи та оригінальні кубки з індивідуальним дизайном. Ці трофеї стануть перехідними. Ними володітиме переможець поточного сезону до фіналу наступного. Також кожна команда розробила власну емблему, яка ідентифікуватиме колектив серед усіх інших учасників. Логотип свого навчального закладу діти обирали спільно зі своїми наставниками – вчителями. 

Додамо, цьогоріч у Львові запровадили нові шкільні спортивні змагання з легкої атлетики і чирлідингу.

 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!