В Україні тимчасово не видають водійські права та призупинили реєстрацію авто. У чому причина. Оновлено

1897 0
Через перебої електропостачання не працює Національна автоматизована інформаційна система.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Центри надання послуг МВС в Україні тимчасово призупинили роботу. Через перебої з електропостачанням не працює Національна автоматизована інформаційна система, відтак, видача водійських посвідчень та реєстрація автомобілів поки не доступна.

Джерело: Головний сервісний центр МВС України

«12 жовтня 2022 року в зв’язку із перебоями електропостачання не працює Національна автоматизована інформаційна система. Через це надання послуг у сервісних центрах МВС призупинено. Про відновлення роботи повідомимо додатково. Просимо вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Отримати посвідчення водія відтепер можна за спрощеною процедурою 

Згодом у Головному центрі МВС повідомили, що у тих регіонах, де немає перебоїв з електропостачанням, центри відновили роботу. 

«Ми працюємо знову. Наші працівники оперативно налагоджують систему баз даних аби люди могли отримувати державні послуги. Щоправда, не всі регіони можуть відновити роботу, адже досі мають проблеми з електропостачанням. Про роботу кожного окремого сервісного центру МВС шукайте на наших регіональних Фейсбук-сторінках», – зазначили у пресслужбі Головного центру МВС.

Там також нагадали, що у разі оголошення повітряної тривоги під час робочого дня, обслуговування негайно призупиняється, а відвідувачам пропонується прослідувати в укриття.

Нагадаємо, з 24 липня, в Україні запровадили нові правила отримання водійського посвідчення. Зокрема теоретичну та практичну частини підготовки та перепідготовки водіїв розмежують. Відтепер охочі отримати посвідчення водія спочатку мають пройти теоретичний курс навчання в автошколі та успішно скласти тестування у територіальному сервісному центрі МВС. Після цього, зі знаннями правил дорожнього руху та свідоцтвом про закінчення теоретичної підготовки можуть починати практичний курс та виїжджати на вулиці за кермом.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!