В Україні відновили роботу популярні виробники російського чаю

1656 0
До 2022 року 40% ринку чаю в Україні займали компанії з російськими кінцевими бенефіціарними власниками.
Умовне фото

Умовне фото

Виробник бренду чаю «Майський» після початку великої війни в Україні налагодив виробництво під новими брендами та випускає чаї власних марок для мережі супермаркетів АТБ. Про це повідомляє Економічна правда.

До 2022 року 40% ринку чаю в Україні займали компанії з російськими кінцевими бенефіціарними власниками: «Орімі Україна» та «Компанія май Україна», які володіли брендами Greenfield, TESS, «Принцеса Нурі», «Майский» та Curtis.

Після початку великої війни перелічені марки чаю зникли з полиць супермаркетів – українські заводи нібито зупинили свою роботу. Водночас держава почала процес конфіскації майна росіян: будівельних заводів, торгових центрів, виробництв пральних порошків та мінеральної води. За схожим сценарієм мали б бути конфісковане майно і виробників чаю, але цього не сталось.

Читайте також: В Україні внесли Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни

Компанія «май Україна» випускала чаї під брендами «Майський», «Лісма», Curtis, Richard та каву Coffesso. 

У квітні 2022 року підприємство отримало нову назву – ТОВ «Трипільське сонце» та нового бенефіціара (Карлена Степаняна через вірменську компанію «Кочарі інтернейшнл») та продовжило випускати чай під новими брендами.

Адреса виробничих потужностей (місто Обухів) та головний бухгалтер не змінилися. На полицях супермаркетів продукція продається під брендами Sherlock Secrets, Tea Moments, «Трипільське сонце», «Чайна родина».

Також на потужностях «Трипільського сонця» виробляються чаї для власних торгових марок супермаркетів, зокрема «Своя лінія» і «Розумний вибір» для АТБ.

Читайте також: НАЗК визнало спонсором війни виробника «Мілки» та «Ведмедика Барні»

Частка компанії на ринку наразі становить 8%, за розрахунками другого джерела ЕП – 5-6%.

«Сталося суто формальне перейменування компанії, вона працює так само, як і до вторгнення. У всьому іншому – ситуація така ж, як і з ТС Трейд», – розповів ЕП поінформований співрозмовник.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!