Україна

В Україні внесли Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни

827 0
Основні торгові марки: KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea та інші.
Фото: landlord.ua

Фото: landlord.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло швейцарську корпорацію Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє НАЗК.

«Швейцарська корпорація Nestle є одним із найбільших виробників продуктів харчування у світі, вона веде бізнес у 187 країнах світу. Попри російську агресію Nestle продовжує працювати в рф, постачати товари агресору та розширювати свою російську виробничу базу», – зазначили в агентстві.

Читайте також: До переліку спонсорів війни вже внесли 24 тисячі осіб, – НАЗК

У НАЗК нагадали про те, що Nestle виробляє розчинну каву, мінеральні води, шоколад, морозиво, молочні продукти, дитяче харчування, корм для домашніх тварин та інші товари. По всьому світу у лінію продукції компанії входить понад 2000 брендів – від легендарних і всесвітньо відомих до популярних локальних торгових марок. Основні торгові марки: KitKat, Nescafé, Nesquik, Nestea та інші. Серед кормів – Friskies, Cat Chow, Dog Chow, Gourmet та Darling Dog. Станом на початок 2022 року швейцарська корпорація мала у росії сім фабрик.

«Попри те, що прибуток від російського ринку становить лише трохи більш як 2% від діяльності всього Nestle, компанія і досі не наважилася вийти з ринку держави-терориста. У Nestle пояснюють це необхідністю забезпечення населення росії товарами першої необхідності, а також турботою про своїх російських співробітників. У Nestle в росії працює понад 7000 співробітників. Це є суттєвою підтримкою для економіки держави-терориста», – додали у НАЗК.

В росії Nestle представлена через ТОВ «Нестле росія». У 2021 році вона сплатила податків на понад 25 млн доларів. Однак Nestle так і не опублікувала дані про свої доходи та сплачені податки за 2022 рік. У квітні 2023 року керівництво ТОВ «Нестле росія» звернулося до мінфіну рф з проханням вжити необхідних заходів для обмеження відкритого доступу до результатів діяльності та фінансової звітності дочірніх компаній товариства, які містяться в державному інформаційному ресурсі фінансової звітності.

Читайте також: НАЗК визнало спонсором війни виробника «Мілки» та «Ведмедика Барні»

«Однак відомо, що у 2022 році Nestle імпортувало до росії напівфабрикатів та сировини на 374 млн дол. США, а за 9 місяців 2023 року на 271 млн дол. США. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну у компанії заявили про призупинення експорту та імпорту в росію, за винятком товарів першої необхідності. Проте полиці російських магазинів досі переповнені їхньою продукцією. Серед доступних продуктів: сніданки Bystrow, супи і бульйонні кубики Maggi, корм для тварин Purina, шоколадні батончики, кава Nespresso», – підкреслили у НАЗК.

Нагадаємо, в липні Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло британську корпорацію Unilever до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанії належать понад 400 брендів, продукція випускається на 280 підприємствах, зокрема: Domestos, Axe, Rexona, Dove, Calve, Rama, Brooke Bond, Lipton, Crème Bonjour, CIF, Knorr, Sunsilk, Timotei, CLEAR, Чиста Лінія та інші.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!