В Україні заборонили використання феєрверків та салютів

1404 0
Законом забороняється використання, продаж та передача феєрверків, салютів і петард.
Умовне фото

Умовне фото

Верховна рада заборонила використання феєрверків і салютів на території України. Нардепи ухвалили в цілому відповідний законопроект. «За» проголосували 290 народних депутатів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram.

Зокрема, мова йде про законопроєкт №7438, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу піротехнічних виробів», що забороняє продаж та використання феєрверків. Таким чином, поширюється заборона на використання, продаж та передачу феєрверків, салютів і петард. Також документом передбачена заборона проведення будь-яких заходів із використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин. Однак, є виключеннями за видом феєрверків. Йдеться про ті, що мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, який не перевищує 60 дБ. Разом з тим це обмеження не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Читайте також: Це небезпечно для їхньої психіки, або Чому краще від феєрверків відмовитися

Зазначимо, що минулого року в серпні Рада підтримала за основу цей законопроєкт.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!