Споживання електроенергії різко зросло. Українців просять економити

515 0
Причиною стало сильне похолодання.
Умовне фото

Умовне фото

У понеділок, 8 січня, в Україні фіксують значне збільшення споживання електроенергії. Вже в обідні години, між 13:00 та 14:00, рівень споживання електроенергії перевищив відповідний показник попереднього робочого дня - п’ятниці, 5 січня, на 13,4%. Про це повідомили в «Укренерго».

«Причина – початок робочого тижня та значне посилення похолодання в усіх регіонах України. Крім того, в південному регіоні поступово відновлюється енергопостачання споживачів, які були знеструмлені через негоду. Таке стрімке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, що може призвести до технологічних порушень», – йдеться у повідомленні.

Як економити електроенергію:

  •  вимкніть «зайве» світло в приміщеннях;
  •  не вмикайте вдома одразу кілька потужних приладів (наприклад, бойлер, пральну машину та праску). А на роботі, в обідню перерву, не вмикайте разом чайник та мікрохвильову піч;
  •  вимкніть кондиціонери та обігрівачі, якщо температура повітря в приміщенні комфортна;
  •  витягніть зарядні пристрої з розеток, якщо вони вже зарядили ваші ґаджети.

 

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю німецьким журналістам сказав, що Україна намагається щонайкраще захистити свої електростанції від обстрілів, але готується до найгіршої зими в історії. Tvoemisto.tv запитало у виконавчого директора асоціації «Енергоефективні міста України» Святослава Павлюка про те, що ускладнює ситуацію в енергосистемі та чим можуть допомогти в цій ситуації пересічні українці. Детальніше тут.

Тетяна  Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!