Політична реклама

В Україні знімають з продажу книги з зображенням цигарок

1140 0
Книгарні знімають з продажу книжки, на яких є фотографії з цигарками, щоб уникнути штрафів за пропаганду тютюнопаління.

Цю інформацію підтвердила у коментарі "Українській правді. Життя" директор мережі  ТОВ "Книгарня Є" Катерина Федоренко.

"Пішли перевірки з боку податкової, органів захисту прав споживачів. Щоб уникнути цих штрафних санкцій ми справді знімаємо з продажу книжки, де є фотографії з цигарками", - сказала Федоренко.

Як пояснила Катерина Федоренко, причинами перевірки книгарень є закон, що забороняє рекламу тютюнових виробів. Як відомо, він набрав чинності 16 вересня цього року.

Зокрема, знімається з продажу у мережі книжка Василя Шкляра "Залишенець", бо "там є фотографія Василя Шкляра, де він з цигаркою".

"Але якби були якісь чіткі роз’яснення до нього… Потрібно наповнювати бюджет і тепер пішли перевірки. Це як на мою думку", - сказала Федоренко.

За її словами, "вже є деякі точки, які постраждали, на які накладено штрафи. Це не наша мережа книгарень".

"Крім Шкляра, таких книжок дуже – дуже багато. Це і класика. "Енеїда", наприклад, зображення на її головній сторінці. Всі ж козаки завжди були з люльками. Навіть Максим Кідрук, і то попадає в цей перелік ("Навіжені в Мексиці", у книжці один з намальованих героїв тримає цигарку- ред..)", - додала директор мережі  ТОВ "Книгарня Є".

На уточнююче питання, за яким саме критерієм книгарня знімає з продажу книжки, вона пояснила: "Або автор з цигаркою, або якийсь персонаж з цигаркою. От ми і мусимо знімати".

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!