В Україні зросла вартість оформлення документів. Яких та на скільки

1066 0
Найбільшого зростання в ціні зазнали послуги, повʼязані зі складанням водійських іспитів.
Фото: МОН

Фото: МОН

З початку 2024 року в Україні зросла вартість оформлення деяких документів та послуг. Найбільшого зростання в ціні зазнали послуги, повʼязані зі складанням водійських іспитів.

З 1 січня 2024 року ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» змінило вартість бланків окремих біометричних документів. У зв'язку із цим зросла загальна вартість:

  • оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки,
  • посвідки на тимчасове або постійне проживання в Україні,
  • посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.
     

Вартість складання водійських іспитів та отримання посвідчення водія

  • видача посвідчення водія – 230 гривень

  • прийняття теоретичного іспиту –  250 гривень

  • прийняття практичного іспиту –  420 гривень

Також збільшилась вартість реєстрації та перереєстрації транспортного засобу з видачею свідоцтва в електронній формі та присвоєнням номерів – раніше послугу можна було отримати за 200 гривень, а тепер – за 350.Загалом витрати на складання водійських іспитів та отримання посвідчення зросли до 1000 гривень.

Читайте також: Оформлення паспорта та номера платника податків одночасно. Хто і як може скористатись новою послугою

Вартість оформлення паспорта та посвідки

  • Паспорт громадянина України (ID-картка) до 10 робочих днів – було 820 грн, стало 874 грн (496 грн – вартість адмінпослуги та 378 грн – вартість бланка).
  • Паспорт громадянина України (ID-картка) до 20 робочих днів – було 450 грн, стало 504 грн (126 грн – адмінпослуга та 378 грн – бланк).
  • Посвідка на тимчасове проживання в Україні – було 918 грн, стало 1056 грн (452 грн – адмінпослуга, 570 грн – бланк та 34 грн – державне мито).
  • Посвідка на постійне проживання в Україні – було 1013 грн, стало 1151 грн (496 грн – адмінпослуга, 570 грн – бланк, 85 грн – державне мито).
  • Посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон – було 5 337 грн, стало 6 867 грн (452 грн – адмінпослуга, 6330 грн – бланк, 85 грн – державне мито)


Зазначимо, оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше – безоплатне.

Нагадаємо, українці можуть складати теоретичний іспит в сервісному центрі МВС без навчання в автошколі. Раніше майбутні водії повинні були проходити теоретичну частину навчання в акредитованому закладі.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!