В Україні зросте вартість оформлення закордонного паспорта

725 0
За термінове оформлення доведеться заплатити 1598 грн.
Depositphotos

Depositphotos

Через зростання вартості друку бланків закордонного паспорта громадян України зросте вартість оформлення цього документа. Про це повідомила Державна міграційна служба.

Вартість оформлення закордонного паспорта терміном до семи робочих днів або до трьох (за наявності підстав) зросте з 1496 до 1598 гривень.

Читайте також: В Україні можна одночасно оформити ID-карту і закордонний паспорт для дитини 

Натомість нетермінове оформлення паспорта з 1 квітня коштуватиме 958 гривень, тоді як раніше – 856. 

У Держміграції зазнначили, що особи, які оплатили адмінпослуги та подали заяви для оформлення документів до 31 березня 2024 року, отримають документи за старою ціною. Водночас ті громадяни, які оплатили адмінпослуги до 31 березня, але заяву для оформлення документів ще не подавали, зможуть здійснити доплату за тарифами, що діятимуть на момент подання заяв.

Нагадаємо, з 2022 року уряд дозволив оформлювати закордонні паспорти в спеціальних центрах за кордоном.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!