В Україні можна одночасно оформити ID-карту і закордонний паспорт для дитини

1729 0
Такі зміни ухвалили 7 березня на засіданні Кабінету Міністрів України.
Фото умовне

Фото умовне

Українці зможуть одночасного оформити ID-картки та закордонний паспорт особам старше 14 років, а також дітям до 14 років. 

Джерело: Мінреінтеграції

Відтепер за одне відвідування один із батьків може:

  • одночасно оформити собі ID-картку та закордонний паспорт, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років;
  • одночасно оформити собі ID-карту, а також закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років.


Звернутися за такою послугою для дитини може один з батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників або інших законних представників дитини. Для цього потрібно подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в ЦНАП. Якщо дитині, якій оформлюють закордонний паспорт, виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів обов’язкова. Такі зміни ухвалили 7 березня 2023 року на засіданні Кабінету Міністрів України. Вони набирають чинності через 35 днів з дня опублікування.

Читайте також: У ЦНАПах Львова продовжили термін зберігання оформлених паспортів

Нагадаємо, що починаючи з 23 травня 2022 року, в Україні можна отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!