В Україні зросте вартість «Пакунка малюка»

1127 0
Склад бебі-бокса повинні переглядати кожні 4 роки.
Умовне фото

Умовне фото

Вартість бебі-бокса в Україні зросте у 2024 році. Суму відкоригують через зростання прожиткового мінімуму. Про це повідомила заступниця міністр соціальної політики Уляна Токарєва. 

За її словами, вартість «Пакунка малюка» становитиме 7 689 грн. Загалом вартість «Пакунка малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 році – цей прожитковий мінімум складає 2 563 грн. Скоригований вміст «Пакунка малюка», який наразі проходить процедуру державної реєстрації.

«Наразі «Пакунок малюка» став раціональніше укомплектованим: збільшено кількість або додано товарів, які користуються попитом, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки) та ін. Після завершення державної реєстрації наказу, з ним можна буде ознайомитись на нашому сайті», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як отримати допомогу при народженні дитини. Пояснення 

Додамо, «Пакунок малюка» – це  одноразова натуральна допомога від держави сім’ям, у яких народилася дитина. Мета цієї програми – підтримати  родину новонародженого та допомогти їй  забезпечити належний догляд за немовлям. 

Бебі-бокси були запроваджені ще у 2018 р., коли був започаткований пілотний проект, що реалізовувся між Урядом України та ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) і ЮНОПС (Управління ООН з обслуговування проектів). З того часу видано близько 700 тис. «пакунків малюка». Можливий варіант й отримання грошової компенсації замість бебі-бокса.

Кожні 4 роки склад бебі-бокса має переглядатися.

Нагадаємо, за період повномасштабного вторгнення у пологових будинках Львова народилося 7032 немовлят. З них майже 4 тисячі — народилися у 2023 році.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!