В Україні звільнили від мобілізації студентів та викладачів профосвіти

1815 0
Це забезпечить потребу у фахівцях робітничих професій під час та після війни.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада звільнила від призову під час мобілізації студентів та викладачів закладів професійно-технічної освіти. Відповідні зміни до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» ВРУ внесла 14 квітня, повідомили в Міністерстві освіти і науки. 

«Перелік осіб, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, доповнили такими категоріями, як учні і викладачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: На тимчасово окупованих територіях зірвали план мобілізації

У МОН переконують, що таке рішення необхідне через потребу у фахівцях робітничих професій у воєнний та післявоєнний час. Крім того, це убезпечить від загрози зриву проведення навчального процесу і практичної підготовки у закладах професійної освіти та сприятимуть наповненню ринку праці кваліфікованими робітниками.

Зазначимо, що зараз більшість закладів профосвіти проводять навчання у 15 областях, ще у 10 навчання відновлено лише частково.

Нагадаємо також, що депутати Верховної Ради пропонують законопроєкт, згідно з яким чоловіки, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, будуть зобов’язані повернутися до України під час війни. Відповідний законопроєкт зареєструвала група народних депутатів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!