В Україну за новими правилами ввезли першу тисячу тонн пального з Європи

2612 0
Прем'єр каже, що у деяких мережах зниження ціни по бензину, і по дизелю досягає 10 грн за літр.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

В Україну з Європи ввезли першу тисячу тонн пального за новими правилами. Це приведе до зниження ціни на пальне. Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.  

Він також додав, що Україна нарешті змогла відновити імпорт пального з Європи, до того пальне імпортували здебільшого з Білорусі. «Ринок пального зараз переживає сильну трансформацію, адже тепер весь імпорт йде з Європи. Але головне, що цей імпорт почався», – сказав прем'єр-міністр.

Читайте також: Залежить від заправки. Яка ситуація із пальним на Львівщині 

Прем’єр додав, що прибрали акциз, знизили ПДВ до 7%, запровадили нову цінову формулу. Тож, наразі АЗС вже знизили ціну щонайменше на п’ять гривень, а у деяких мережах зниження і по бензину, і по дизелю досягає 10 грн за літр.

Нагадаємо, у Міністерстві економіки України заявили, що ціна на пальне в країні знизиться. Це станеться завдяки скасуванню акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%. На Львівщині та у Львові пального на АЗК вистачає. Так, за словами голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, автозаправні станції тих компаній, які імпортують паливо з європейських країн, заповнені на 50-80%. Це, зокрема «ОККО», «WOG», «АМІС». Водночас ті компанії, які отримують паливо з Кременчуцького нафтопереробного заводу, мають проблеми з постачанням. Більше про це тут



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!