Швейцарські трамваї, які передадуть Львову, не ремонтуватимуть, коли закінчаться запчастини

15844 0
Йдеться про 11 вживаних трамваїв, які передали з швейцарського Берну.
Фото: Посольство України в Швейцарії

Фото: Посольство України в Швейцарії

Нещодавно стало відомо, що Львову передадуть 11 трамваїв зі швейцарського Берну.  Відтак вони будуть у місті вже до кінця цього року. Tvoemisto.tv запитало у керівника управління транспорту Орест Олеськів, у якому стані вони будуть та чи буде можливість їх ремонтувати. 

«Швейцарська сторона запевнила, що всі трамваї пройшли повне технічне обслуговування, вони мають бути в хорошому стані, наскільки це можливо, враховуючи їх вік. Також працівники ЛКП Львівелектротранс повинні пройти навчання у Швейцарії щодо того, як обслуговувати ці вагони. І також швейцарська сторона разом з трамваями віддає всі запчастини, які в них наявні на складах», – розповів чиновник.

Читайте також: У Львові збільшать кількість автобусів на деяких маршрутах 

Попри це, коли передані з Швейцарії запчастини закінчаться і трамвай зламається, його не ремонтуватимуть, а знімуть з рейсу та використовуватимуть як донора для інших. Як вказав Орест Олеськів, це пов’язано з тим, що деталі до цього транспорту дуже рідкісні і вже, фактично не виробляються. 

Нагадаємо, що проблема з нестачею водіїв громадського транспорту у Львові залишається гострою. Детальніше за посиланням

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!