У Львові не вистачає водіїв громадського транспорту

2028 0
Наразі АТП-1 не вистачає близько 90 водіїв автобусів.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

За останній місяць АТП-1 вдалося залучити на роботу додаткових водіїв комунальних автобусів, але проблема залишається гострою. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту Орест Олеськів. 

Наразі АТП-1 не вистачає близько 90 водіїв автобусів. 

«Якби було більше водіїв, то могли б додати транспортні засоби на маршрути. Тоді можна було б додати вечірні рейси та зменшити інтервали руху на автобусних маршрутах. Однак станом на сьогодні ми не можемо цього зробити, адже це спричинить порушення норм графіку роботи водіїв», – зазначив Орест Олеськів.

Зазначимо, що на початку січня, за словами керівника департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олега Забарила, у комунальному АТП №1 бракувало 130 водіїв.

Водночас завдяки тому, що вдалося збільшити кількість водіїв, у Львові додали транспортні засоби на міські автобусні маршрути №8А, 9, 16, 18 та 46. Тож на цих лініях працюватиме 7 додаткових низькопідлогових автобусів, однак графік їхнього курсування не продовжиться.

Читайте також: Львову бракує водіїв, або Чи почнуть жінки кермувати автобусами

Нагадаємо, що у Львові не вистачає водіїв громадського транспорту. Їх шукають через сайти пошуку роботи, де люди залишають резюме, однак наразі дефіцит становить більше двох сотень працівників. В інтерв’ю мер Львова Андрій Садовий заявив, що місто зверталось до обласної влади щодо бронювання водіїв громадського транспорту, але їх поки не бронюють. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!