Вакциновані бустерною дозою отримають нові Covid-сертифікати

1483 0
Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія».
Фото: prozdorovia.in.ua

Фото: prozdorovia.in.ua

Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться наприкінці січня. Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися «зеленим» сертифікатом про повну вакцинацію. Про це повідомляє пресслужба МОЗ з посиланням на заступницю міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія» не раніше останніх днів січня, уже після самого щеплення. Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюють Covid-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації. Єдиною відмінністю є термін дії нового документа – він буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення від коронавірусу. 

Читайте також: Чи може вакцинація від коронавірусу спричинити тромбоз. Дослідження

Слід зауважити, що, крім сертифікату вакцинації, українці, які отримали бустер, зможуть отримати міжнародне свідоцтво про щеплення. Медичний документ видають за місцем щеплення чи у сімейного лікаря. У ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації, відповідно до вимог.  Цей документ, як і Covid-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення. 

Нагадаємо, що бустерною вважається доза від коронавірусу, яку вводять як ревакцинацію вже після повного курсу щеплень, щоб посилити ефективність вакцинації, яка з часом знижується. Напередодні МОЗ дозволило бустерну дозу вакцини від коронавірусної хвороби не лише для медичних працівників, а й для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!