Вечеря від шеф-кухаря у Львові. Як замовити?

3551 0
Львів завжди славився різноманіттям різних кухонь. Сьогодні ми розповімо вам про сучасну європейську кухню від професійного шеф-кухаря, який шалено любить експериментувати, а також проводить майстер-класи для відвідувачів.

Локація. «Майстерня шефа» – таку назву має нова послуга львівського ресторану авторської кухні «Vintage Nouveau», що розташований у «Вінтаж Бутік Готелі» («Vintage Boutique Hotel») (вул. Сербська, 11). Ресторан авторської кухні «Vintage Nouveau» розташований у центрі Львова, неподалік площі Ринок. «Майстерня шефа» не відходить від загальної концепції ресторану  акцент робиться, власне, на європейській кухні. За словами менеджера ресторану «Vintage Nouveau» Роксолани Волк, «Майстерню шефа» було відкрито наприкінці грудня минулого року.

Людина. Киянин Юрій Ковриженко у ресторанній справі вже більше десяти років. За його плечима – робота у низці закладів мережі «Козирна карта», в ресторані посольства України в Грузії, навчання у Франції, Таїланді та Великобританії. В Україну повернувся рік тому – на запрошення ресторану «Vintage Nouveau». Шеф-кухар пропагує сучасну європейську кухню та, як сам зізнається, шалено експериментує. Родзинкою «Майстерні шефа» є те, що досвідчений шеф-кухар ресторану Юрій Ковриженко готує їжу просто перед очима відвідувачів. Він є основною дійовою особою цього незвичного кулінарного дійства – особисто обслуговує гостей своєї майстерні. Відвідувачі ресторану мають змогу висловлювати і власні побажання. У «Майстерні шефа» також можна замовити і майстер-клас з приготування їжі – усіх охочих тут навчать тонкощів приготування страв європейської кухні.

Їжа. «Наш ресторан використовує продукти лише найвищої якості, ми співпрацюємо з багатьма місцевими фермерськими господарствами. Бо лише на екологічних місцевих продуктах можна створювати нову європейську кухню, не впадаючи в крайнощі – копіювання Заходу чи шароварщину»,  – каже Юрій Ковриженко.

Гості, якщо, звісно, мають таке бажання, теж можуть взяти участь у приготуванні їжі. Але, за словами шеф-кухаря, усім більше до вподоби спостерігати за цим процесом.

«Людям у нас подобається. Водночас наші гості переконуються у дотриманні усіх вимог приготування їжі, а також у використанні чистих інгредієнтів»,  розповідає шеф-кухар.

Для Tvoemisto.tv Юрій Ковриженко у своїй творчій майстерні приготував салат з качиного філе, яблук, люцерни, пелюстків чорнобривців та обліпихової олії.

«Я люблю експериментувати. Мені до вподоби поєднання смаків – до прикладу, солоного з солодким. Але, ясна річ, таке поєднання має бути гармонійним. У приготуванні їжі використовую навіть живі квіти. От, скажімо, чорнобривці. Зимою нам привозять їх з Ізраїлю. В цій країні є ціла культура вирощування харчових квітів»,  каже Юрій Ковриженко.

Що замовити? Майстер-клас від досвідченого шеф-кухаря, щоб пізніше змогти приготувати таку страву вдома. Або вечеря від шеф-кухаря Юрія Ковриженка. Своїми «фірмовими» стравами він вважає салат з чайним яйцем, качкою, сливовим соусом та чорнобривцем і судак з соусом з раків та хризантемами. Їх гості закладу зможуть скуштувати у новому меню.

www.vintagehotel.com.ua

вул.Староєврейська 25/27

тел. (032)235 68 34

facebook: vintage café

instagram: vintagehotel_restaurant

®


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!