Стало відомо, яке місце Україна посіла на Євробаченні

8916 0
У конкурсі перемогли представники Швейцарії Nemo з піснею The Code.
Умовне фото

Умовне фото

У суботу, 11 квітня, у Мальме відбувся гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Україна посіла третє місце, набравши 453 бали від глядачів та журі.

Джерело: Суспільне

Українські виконавці alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria виступили у першій половині грандфіналу під номером 2. Після виступу співачки закликали до миру та свободи в Україні, сказавши: «Peace and freedom for Ukraine». Співачки набрали 146 балів від журі та 307 від глядачів.

Натомість на «Євробаченні-2024» у Мальме перемогли представники Швейцарії Nemo з піснею The Code. Це перша небінарна особа, яка перемогла у конкурсі. Вони отримали загалом 591 бал.

 

Фінальна п'ятірка артистів на Євробаченні-2024:

  1. Швейцарія
  2. Хорватія
  3. Україна
  4. Франція
  5. Ізраїль

Нагадаємо, що Україна бере участь у конкурсі з 2003 року й перемагала вже тричі: у 2004 році перемогла співачка Руслана з піснею Wild dances, у 2016 році переможницею стала Jamala з піснею «1944», а у 2022 році переміг гурт Kalush Orchestra та пісня Stefania.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!