Велика Британія прощається з померлою королевою Єлизаветою II. Фото дня

1238 0
Труну королеви покладуть у каплицю Святого Георгія разом із принцом Філіпом та її батьками, королем Георгом VI та королевою-матір'ю.
Фото: AP Photo / Alastair Grant, Pool

Фото: AP Photo / Alastair Grant, Pool

Після 10 днів офіційної жалоби Велика Британія сьогодні прощається з померлою королевою Єлизаветою II. Її похорон відбувається у Вестмінстерському абатстві  місці, де Єлизавета вийшла заміж і була коронована. Про це повідомляє Громадське.

Офіційно почався Державний похорон королеви Єлизавети вранці 19 вересня і мав стати найбільшим зібранням глав держав та інших світових лідерів у Лондоні за останні роки. Щоб провести Єлизавету II в останню путь, люди з ночі займали місця. А втім, устигнути вдалося не всім. Ті, хто так і не потрапив на прощання з королевою у Вестмінстер-холі, чекали на проїзд її труни за раніше анонсованим маршрутом.

Для охорони безпеки у місті залучили понад 100 тисяч поліцейських та інших працівників. Масштаб похорону Єлизавети II називають більшим за Олімпійські ігри 2012 року та Платиновий ювілей королеви.

Читайте також: Померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ

Труну королеви помістили у катафалк і відправили до Віндзорського замку. Паралельно з цим до Віндзора відбулася процесія Довгою алеєю (The Long Walk). До неї приєдналися король і члени королівської сім'ї.

О 16:00 у каплиці Святого Георгія пройшла традиційна коротка панахида під час покладання тіла на землю, на якій було орієнтовно 800 людей, зокрема король, королівська родина, лідери Великої Британії, генерал-губернатори та присутні в минулому й теперішньому домі королеви, включно з особистим персоналом з усіх її приватних маєтків. Тоді труну королеви опустили у королівський склеп. О 19:30 почалася приватна похоронна служба за участю лише короля та королівської родини.

Труну королеви покладуть у каплицю Святого Георгія разом із принцом Філіпом та її батьками, королем Георгом VI та королевою-матір'ю.

Нагадаємо, 8 вересня у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II. Вона була коронована у 1953 році. У 2015 році − стала британським монархом, який правив найдовше, перевершивши свою прапрабабусю королеву Вікторію. У червні цього року королева Великої Британії стала другим за тривалістю правління монархом у світі. Попереду неї виявився лише Людовік XIV, який правив у Франції з 1643 по 1715 роки. 

Ольга Коваль

Фото: Ben Stansall / Pool via AP, AP Photo/Vadim Ghirda, Pool

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!