Верховна Рада дозволила продавати ліки онлайн

1308 0
Закон має врегулювати випадки самолікування українців.
ілюстративне фото: Волинські новини

ілюстративне фото: Волинські новини

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3615-1 в цілому, який унормовує електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Йдеться про продаж ліків через інтернет.

За закон проголосували 258 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту напередодні, 17 вересня.

Відповідно до пояснювальної записки, закон регулюватиме правовідносини у галузі онлайн-торгівлі ліками й має забезпечити захист покупців від ризиків придбати неякісні чи фальсифіковані препарати.

Читайте також: У МОЗ оновили перелік препаратів програми «Доступні ліки»

Окрім цього, він повинен врегулювати випадки самолікування українців, а також забезпечити фармацевтичну опіку споживачів і обмежити незаконне втручання сервісів чи інших людей у процес доставки ліків.

Нагадаємо, що Львівська ОДА та Сервіс пошуку і доставки ліків Liki24.com у травні цього року підписали меморандум про співпрацю та запустили проєкт «ЛікиВдома». Така доставка мала стати корисною мешканцям віддалених сіл та містечок області, де асортимент ліків дуже малий або аптеки взагалі відсутні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!