В Україні заборонили продаж ліків дітям до 14 років

1324 0
Документ має обмежити вільний доступ дітей до лікарських засобів, що продаються в аптеках, і таким чином запобігти нещасним випадкам.
Фото: exo.in.ua

Фото: exo.in.ua

В Україні заборонили продаж лікарських засобів дітям. Відповідний закон «Про внесення зміни до статті 21 Закону України «Про лікарські засоби» щодо заборони продажу лікарських засобів тим, хто не досягнув 14 років (малолітнім особам)» № 1668-IX сьогодні підписав президент Зеленський. Верховна Рада ухвалила його 15 липня цього року. Про це повідомила пресслужба Офісу глави держави.

Документ має обмежити вільний доступ дітей до лікарських засобів, що продаються в аптеках, і таким чином запобігти можливим нещасним випадкам. Так, препарати, які аптеки мають продавати виключно за рецептом, часто можна придбати і без нього.

Читайте також: В Україні створили онлайн-мапу аптек із безкоштовними ліками

Закон, що його підписав Глава держави, забороняє реалізацію ліків особам, які не досягли 14-річного віку. Серед іншого йдеться і про продаж через Інтернет, а також доставку ліків.

Якщо в людини, яка продає ліки чи доставляє їх виникли сумніви щодо віку покупця, вона може вимагати те, аби їй показали паспорт громадянина України або інший документ, що підтверджує вік покупця. У разі відмови надати такий документ продаж лікарських засобів цій людині забороняють.

Читайте також: Львів’яни можуть отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки». Перелік аптек

Закон набирає чинності наступного дня після опублікування.

Додамо, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), випадки самогубства з використанням лікарських засобів посідають друге місце за поширеністю, і близько 60% з них вчинили саме неповнолітні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!