Київ

Верховна Рада може запровадити відповідальність за порушення правил поведінки у метрополітені

680 0
На думку авторів документу, в метрополітенах необхідно підвищити рівень безпеки.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

До Верховної Ради внесли законопроєкт, який встановлює відповідальність за порушення правил користування метрополітеном. Про це повідомила народна депутатка Юлія Грішина.

За її словами, днями правоохоронний комітет Верховної Ради підтримав його і направив на розгляд в сесійний зал.

Вона наголосила, що метрополітенами в українських містах щодня користується близько мільйона пасажирів. А під час повітряної тривоги на підземних станціях перебувають десятки тисяч людей. І одна з нагальних проблем метрополітенів у період воєнного стану – це несанкціоноване проникнення на об’єкти критичної інфраструктури, прохід сторонніх осіб в тунелі метро та інші стратегічно важливі приміщення, які забезпечують безпеку перебування людей в укритті.

«Мета таких візитів може бути абсолютно різною, а найгірше – може мати жахливі наслідки як для людей, які перебувають в укритті на станціях, так і для інфраструктури підприємств у цілому. Виведення з ладу будь-якої системи, яка забезпечує нормальну роботу критичної інфраструктури, особливо під час воєнного стану, може нанести непоправну шкоду для цивільної безпеки населення», – зазначила Грішина.

Депутатка висловила сподівання, що найближчим часом Верховна Рада розгляне і ухвалить цей законопроєкт.

Нагадаємо, кияни скаржаться на великі інтервали руху поїздів київського метро у години пік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!