Верховна Рада не розглянула нове районування України

1857 0
Чергові місцеві вибори у жовтні 2020 року мають відбутися на новій територіальній основі громад і районів.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Верховна Рада зняла з розгляду питання про нове районування й укрупнення районів на Львівщині з 20 до 7. Ініціатором цього виступив перший заступник голови фракції «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Цей проєкт постанови можуть повторно винести зі змінами для розгляду в четвер, 16 липня.

«Ми знаємо, що є певний громадський резонанс і обурення. Є ідея, що зараз ми це питання знімемо з голосування, ще раз вивчимо ті кейси, за яким громадяни протестують і потім завтра перевнести», – каже він.

1 липня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді прийняти проєкт постанови про утворення та ліквідацію районів. 12 червня нове районування погодив Кабмін.

На Львівщині тепер має бути Червоноградський, Золочівський, Львівський, Дрогобицький, Яворівський, Самбірський та Стрийський.

Після нового адміністративно-територіального поділу райадміністрації матимуть значно менше обов’язків і повноважень та будуть виконувати радше наглядові та рекомендаційні функції. Натомість громади на місцях отримають більше повноважень, зокрема гроші йтимуть на пряму в ОТГ, а не в район.

Функцією нових районів має стати по суті нагляд за органами місцевого самоврядування та використанням коштів держбюджету, координація роботи правоохоронних і різних контролюючих органів. 

Читайте також: Район Львівський. Що ще змінить децентралізація в нашій області

 

Додамо, що чергові місцеві вибори у жовтні 2020 року мають відбутися на новій територіальній основі громад і районів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!