Весняний призов в армію цьогоріч в Україні не проводимуть

1909 0
Комплектування ЗСУ здійснюється за рахунок військовозобов’язних та резервістів.
Фото: vsviti.com.ua

Фото: vsviti.com.ua

За інформацією Генштабу Збройних Сил, весняний призов на строкову військову службу до ЗСУ та інших військових формувань цього року в Україні не проводитимуть. Про це повідомили у Міністерстві оборони.

Читайте також: Загальна мобілізація. Коли та де на Львівщині можуть вручати повістки

Зазначається, що у зв’язку з військовою агресією рф та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань указом Президента від 24 лютого в Україні оголошено загальну мобілізацію.

Під час проведення загальної мобілізації комплектування Збройних Сил та інших військових формувань здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. Відтак, немає потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року.

Нагадаємо, 24 лютого у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням в Україні ввели воєнний  стан та оголосили про загальну мобілізацію. На сьогодні по всій країні триває укомплектування особовим складом підрозділів ЗСУ та інших військових формувань. Більше про те, як відбувається мобілізація, кого можуть, а кого ні взяти до війська, читайте у матеріалі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!