Львів та Варшаву планують з'єднати новою "євроколією"

3121 1
У Львівській облдержадміністрації пропонують збудувати залізницю за євростандартом колії, що забезпечить пасажирське сполучення за маршрутом Київ – Львів – Варшава. Таку перспективу обговорили голова Львівської ОДА Олег Синютка та виконувач обов'язків голови правління "Укрзалізниці" Олександр Завгородній
фото:loda.gov.ua

фото:loda.gov.ua

«Ми хочемо, щоб із Варшави до Львова пролягала «вузькоколійка», – зазначив Олег Синютка. – А вже з нашого обласного центру, після пересадки, можна було швидко дістатись до Києва. Якщо цей проект вдасться реалізувати, завантаженість потоку на залізниці суттєво зросте».

Як повідомляє «Польське радіо», за словами Романа Матиса, керівника департаменту інвестиційної діяльності Львівської облдержадміністрації, вартість проекту складає 50 млн євро. За ці кошти планується прокласти колію європейської ширини від кордону з Польщею до Львова та реконструювати вокзал станції Рава-Руська. Наразі вирішено демонтувати існуючу колію і на її місці прокласти рейки європейського стандарту.

Планується, що «євроколія» пролягатиме через прикордонний перехід Гребенне–Рава-Руська. Таким чином, довжина нової залізниці від Львова до Варшави складатиме 339 км. Інвесторів для проекту «Укрзалізниця» шукає у Китаї.

Також в рамках зустрічі йшлось про те, що на Львівській залізниці невдовзі може курсувати ще чотири електропотяги зразка Львів-Івано-Франківськ-Чернівці.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
21 Березня, 2016 09:29
666 ... цим "хотєлкам" вже років двадцять ... і не тре нас "маленьких" дурити ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!