Київ

Від початку року в Києві демонтували більш як 5,5 тисячі незаконних рекламних конструкцій

806 0
Як зазначили у адміністрації, станом на сьогодні можна спостерігати позитивну тенденцію в кількості поданих заяв на законне оформлення конструкцій.
Фото: Cheppel VV

Фото: Cheppel VV

Із початку 2023 року в Києві демонтовано 5 559 незаконно розміщених вивісок і рекламних засобів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Кількість демонтажів за рік усіх типів рекламних засобів може зрости до 25 000. Більшість демонтажів припадає саме на фасади, які потерпають від засилля незаконних конструкцій. Часто на одному елементі фасаду знаходиться кілька шарів вивісок і рекламних засобів, а підприємці або не знають, або не усвідомлюють необхідність розміщувати конструкції згідно з правилами. Тому наше головне завдання – максимально оптимізувати і спростити інформацію щодо порядку і вимог розміщення зовнішньої реклами», – зауважив Мондриївський.

Як зазначили у адміністрації, станом на сьогодні можна спостерігати позитивну тенденцію в кількості поданих заяв на оформлення конструкцій. Це свідчить про зростання кількості відповідальних власників бізнесу.

В КМДА нагадали, що у Києві працює механізм онлайн подачі документів на оформлення вивіски. Подати документи можна через онлайн-платформу на сайті Управління з питань реклами КМДА.

Нагадаємо, у період з 4 по 7 квітня бригади КП «Київреклама» прибрали незаконну рекламу біля станції метро «Почайна», а також на проспекті Степана Бандери. Як відзвітували в Управлінні з питань реклами КМДА та КП «Київреклама», за березень у Києві демонтували 2633 конструкції.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!