Від сьогодні почали діяти обмеження для поїздок потягами та літаками

1574 0
Нові правила діятимуть для подорожей залізницею та літаками, а також для міжобласних автобусних перевезень.

Від сьогодні, 21 жовтня, в Україні для пасажирських автобусних перевезень міжобласного сполучення, а також для подорожей залізницею та літаками почалии діяти обмеження. Нові правила не стосуються внутрішньообласних та міських громадських перевезень.

Читайте також: На залізничному вокзалі Львова запрацює пункт вакцинації від Covid-19

Відповідно до постанови Кабміну №1236, пасажири, які пересуваються між областями, окрім осіб до 18 років, повинні мати при собі один з таких документів:

  • оформлений на порталі «Дія» або в однойменному додатку «жовтий» чи «зелений» міжнародний чи внутрішній Covid-сертифікат на підставі отримання однієї дози вакцини або повного курсу вакцинації;
  • іноземний Covid-сертифікат про щеплення вакцинами, які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • документ про отримання однієї дози вакцини – форма 063-О, яку можна отримати одразу після процедури у лікаря, який проводив щеплення;
  • міжнародне свідоцтво про вакцинацію, яке буде чинним рік від дати останнього щеплення. Його можна оформити у лікаря, що проводив щеплення в пункті щеплення закладу охорони здоров'я, або в сімейного лікаря;
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на Covid-19, чинні 72 години від часу здавання матеріалу на аналіз.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник. 

Також у МОЗ зазначають, що наразі на етапі тестування перебуває Covid-сертифікат на підставі одужання пацієнта. Підставою для отримання Covid-сертифіката стане одужання особи, якщо перед цим діагноз був підтверджений позитивним ПЛР-тестом. Документ можна буде отримати не раніше 14-го дня після встановлення діагнозу. Він буде чинним 180 днів з моменту встановлення діагнозу. Оформити його можна буде в додатку «Дія».

Нагадаємо, з 18 жовтня у Львові почали діяти нові карантинні правила. У місті посилили карантин, який торкнеться багатьох сфер. Якщо ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом.

Учні у Львові з 18 жовтня пішли на канікули до 1 листопада. Також це стосується позашкілля та дозвілля. Раніше у Львові планували із 18 жовтня перевести 5-11 класи на тиждень на дистанційне навчання, а канікули розпочати із 25 жовтня.

Водночас садочки у Львові продовжать працювати навіть під час посиленого карантину із 18 жовтня, але з додатковими карантинними вимогами та перевірками. При цьому всі дитячі розважальні центри з понеділка, 18 жовтня, мають призупинити свою діяльність на час нової хвилі коронавірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!